23 листопада відбулась Міжнародна конференція :Підтримка інклюзивної освітньої спільноти: досвід українська-американської співпраці яку відвідали наші фахівці. Було багато вражень, почули цікаві факти про сьогодення інклюзіі в Україні, побачили досвід Америки в питаннях включення і прийняття людей з інвалідністю або особливостями розвитку - і ...після цього з'явилось чітке розуміння й бачення куди нашій спільноті необхідно рухатись. В нас попереду багато роботи, багато роботи над самими собою, але все це необхідно не тільки для людей з інвалідністю, це необхідно самому суспільству, для його культури.... Не одним педагогом школи вже доведено, що діти с нормотиповим розвитком, навчаючись в одному класі з дитининою з ООП, стали менше ображати один одного, сваритися, припинилися бійки, а головне - вони почали відчувати радість від того, що можуть комусь допомогти, вони ще діти, але вже важливі.

Людина з особливими потребами в першу чергу ЛЮДИНА і має право на повне прийняття, соціалізацію та реалізацію себе як фахівця з урахуванням своїх компетенцій. Саме таким досвідом ділилася Стефані Фіцжеральд, магістр освітніх технологій, координаторка з працевлаштування молодих людей з інвалідністю для набуття навичок самостійного незалежного проживання. Пані Фіцжеральд розказала як в штаті Мінессота відбувається транзиція (перехід на доросле самостійне проживання) та як це відбувається для батьків.

./Files/images/gromadyanska_osvta/зображення_viber_2019-11-27_11-52-17.jpg

/Files/images/gromadyanska_osvta/зображення_viber_2019-11-27_11-52-19.jpg/Files/images/gromadyanska_osvta/зображення_viber_2019-11-27_11-52-22.jpg

https://www.facebook.com/groups/InclusionUA/?ref=group_header

Приєднуйтесь до групи у ФБ "Інклюзія без кордонів", там є багато цікавого та корисного.

Кiлькiсть переглядiв: 339